Subsidieronde geopend voor stedelijke vraagstukken rond klimaat, werk en huisvesting

Het Urban Innovative Actions-initiatief heeft de derde subsidieronde geopend voor steden die nieuwe oplossingen willen uitproberen op het gebied van vier stedelijke vraagstukken: klimaatadaptatie, luchtkwaliteit, huisvesting, werkgelegenheid en vaardigheden in de lokale economie. Er is tot €100 miljoen beschikbaar.

Urban Innovative Actions is een initiatief van de Europese Unie dat stedelijke regio’s in Europa financiële ondersteuning biedt bij het uitproberen van innovatieve oplossingen voor stedelijke vraagstukken. In de periode 2014-2020 heeft het UIA een budget te besteden van €372 miljoen.

Gesubsieerde projecten

De eerste ronde heeft geleid tot 18 gesubsidieerde projecten, waaronder twee in Nederland (Utrecht en Rotterdam). De tweede ronde leidde onder andere tot een subsidie voor het SUPERLOCAL-project van de gemeente Kerkrade, woningcorporatie HEEMwonen en IBA Parkstad voor het SUPERLOCAL-project.

Europese steden met minimaal 50.000 inwoners komen in aanmerking voor de subsidie. Voorstellen kunnen ingediend worden tot 30 maart, 14:00 uur.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties