Vakblad voor de Bloemisterij Opinie Successen behaal je alleen maar samen

  Successen behaal je alleen maar samen

  0

  En weer een nieuw jaar. Voor het eerste nummer van 2018 heb ik de eer om op deze plek af te trappen. Uiteraard wil ik allereerst iedereen het allerbeste wensen voor het jaar dat voor ons ligt. Een jaar met heel veel liefde, geluk en gezondheid. Onthoud graag van het oude jaar alleen de goede dingen en kijk voor het nieuwe jaar vooral vooruit met frisse moed en een glimlach, dan is er al veel gewonnen.

  Ik had met mijn gezin na drie jaar weer het genoegen om de feestdagen in Nederland te vieren. Dat is geweldig, ook al is het nat, koud en winderig. Nederland is en blijft mijn vaderland en alleen hier krijg je echt het feestdagengevoel. Omringd door familie en vrienden. Geweldig.

  Op het moment van schrijven van deze column is kerst achter de rug en hebben we oud en nieuw nog voor de boeg. Nederland kan als het om vuurwerk gaat natuurlijk nooit tippen aan China, maar wat betreft het nieuwjaarsgevoel legt elk ander land het af bij Nederland.

  Verder neem ik ook de kans waar als ik in Nederland ben om zoveel mogelijk nieuwe ideeën op te doen. En die mee te nemen naar China. Op het bedrijf staat er veel op stapel voor 2018. Net als dat de jaartallen alleen maar voortschrijden, kijken wij ook alleen maar naar boven.

  Elk jaar de lat weer wat hoger leggen. Dat zijn de uitdagingen. Die moeten realistisch zijn, maar ze hoeven ook weer niet al makkelijk te realiseren zijn. Want alleen dan houd je de focus, blijf je scherp en komt eruit wat er inzit. 

Dat bereik je natuurlijk nooit alleen, daar heb je een team voor nodig. Daarom is het wel goed dat het Chinees nieuwjaar niet gelijk valt met het Nederlandse, want daardoor ben ik in de gelegenheid om ook met het team in China nieuwjaar te vieren. Zodat zij ook vol gefocust en scherp zijn. Want het is niet alleen, zoals de Jumbo zegt, kerst vieren we samen. Hetzelfde geldt namelijk ook voor successen. Ook die behaal je alleen maar samen.

  Cok Harteveld,

  Directeur VandenBerg RoseS, China

  Reageer op dit artikel

  avatar