Succesvol doorzaaien met dubbele schijven

Vredo demonstreert tijdens de Nationale Gazon Demodag in Eemnes het bekende Vredo dubbel schijven principe, dé methode voor succesvol doorzaaien. Door de dubbele schijven wordt een kleine snede in de grond gesneden en wordt het graszaad tussen de schijven in de snede gedoseerd. Met deze doorzaaimethode ontstaan optimale ontkiemingsomstandigheden: het zaad is nu in contact met de grond, vocht en krijgt de nodige licht, lucht en warmte.

Nieuwe look
Vredo heeft ook de Vredo Turf Fix precisie doorzaaimachine uit het assortiment voorzien van een compleet nieuwe look, waarmee hij aansluit bij de nieuwe look van zijn grotere Fine Turf broers. „Eindelijk is ook onze Benjamin voorzien van het nieuwe design” , zegt exportmanager Pieter-Teunis Hoogland.

Ronde vormen
Het deksel en de achterkant van de zaadbak heeft mooie ronde vormen gekregen. En met de nieuwe striping krijgt de machine een stoer uiterlijk. De transformatie beperkt zich niet alleen tot het uiterlijk, ook functioneel is de machine verbeterd. De nieuwe rondingen van de zaadbak zorgen ervoor dat het zaad nog gemakkelijker zijn weg vindt naar de nokkenraderen. Op de aandrijfkast, waarmee de zaaddosering traploos wordt ingesteld, is een nieuwe spindel-verstelling gemonteerd, wat kalibreren van de machine gemakkelijker en heel nauwkeuriger maakt.

De Turf Fix is een multifunctionele machine. Het is de ideale machine om zaaien, beluchten en bezanden door het simpel wisselen van schijven naar holle of massieven pennen. De complete verzorging van de grasmat in één compacte machine.

Grasverzorgingsfolder
Het resultaat en de kwaliteit van ons doorzaaien is een bekend gegeven, maar wat zorgt ervoor dat onze machine doet wat hij doet? Onze nieuwe Vredo succesvolle Grasverzorgingsfolder geeft inzicht in de Vredo doorzaaifilosofie en de daarop naadloos aansluitende techniek. Het geeft een inzicht in het hoe en waarom van doorzaaien en laat gebruikers aan het woord over hun ervaringen.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties