Symposium belicht kansen en uitdagingen populier

Op woensdag 17 april vindt in Lelystad een landelijk symposium plaats over de populier. Experts zullen daar kansen en uitdagingen in toepassing belichten, van ontwerp tot en met beheer.

De organisatie is in handen van stichting Populier in samenwerking met Staatsbosbeheer en stichting Probos. Symposium De Populier is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft om de boomsoort te gebruiken: in bos, landschap en stedelijk groen.

Het programma duurt van 9.00 tot 16.30 uur en wordt geopend door Patrick Jansen (Probos). Dagvoorzitter is Harrie Hekhuis (Staatsbosbeheer). Hij zal ook spreken, over uitdagingen in het beheer van populieren in relatie tot klimaatverandering. Daarna komen in de ochtend deze experts aan het woord:

> Paul Copini (Wageningen Environmental Research en Centrum voor Genetische Bronnen Nederland): diverse soorten en klonen

> Jitze Kopinga (stichting Populier): kansen voor populieren in de stad

> Marijke Steenackers (Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek): ziekten en plagen

> Luc De Keersmaeker (Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek): de waarde voor de biodiversiteit

> Jan Oldenburger (Stichting Probos): markt voor populierenhout

> Ute Sass-Klaassen (Wageningen Universiteit): kansen en beperkingen van populierenhout vanuit houtanatomisch perspectief

Excursie in de middag

Na de lunch kunnen deelnemers een infomarkt bezoeken. In de middag is er excursie (gericht op beheer) naar populieren in bos, landschap en stad, geleid door Jan van Veen (Staatsbosbeheer) en dendroloog Bram Versprille. Afsluiting is om 16.30 uur met een borrel.

Deelname aan het symposium kost €40 per persoon, aanmelden via deze link.

Foto: Stichting Populier

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties