‘T is for Tech’ organiseert Bouw en Groen Experience

T is for Tech organiseert op vrijdag 17 september een Bouw en Groen Experience voor vmbo-leerlingen. De leerlingen worden aangemoedigd om een pallet te verbouwen tot een groenobject. Hierbij kunnen zij de nieuwste daktuintechnieken toepassen. De experience is een mooie kans voor technische talenten om het werkvlak van bouw, wonen, interieur en groen te ontdekken.

Op vmbo-scholen zijn er regelmatig jongeren met talent voor techniek én met passie voor groen. Voor het bedrijfsleven zijn deze jongeren een gouden combinatie waarnaar ze hard opzoek zijn. Meerdere vmbo-scholen uit de regio Amersfoort zijn een samenwerking aangegaan met het bedrijfsleven en organiseren gezamenlijk de Bouw en Groen Experience. Deze vindt plaats op de locatie van Bouwmensen Amersfoort in de Wereld voor Techniek.

De stad vergroenen

Tijdens deze experience gaan een tiental leerlingen van vijf vmbo-scholen aan het werk. Zij krijgen een uitdagend vraagstuk dat is opgesteld door verschillende vakexperts van Loohorst Landscaping en de Koninklijke Ginkel Groep. De leerlingen mogen nadenken over hoe ze een stad groener kunnen maken. Zij kunnen hierbij gebruik maken van mobiele plantenbakken. Deze zijn voorzien van diverse technieken, waardoor platte daken eenvoudig een groene invulling kunnen krijgen.

Groen in de stad
Meer groen in de stad zorgt voor een verbetering van het milieu, een rijke biodiversiteit en vermindert de luchtvervuiling.

T is for Tech

T is for Tech is een samenwerking van technisch onderwijs, bedrijfsleven, brancheorganisaties en de overheid in de regio Amersfoort. Binnen deze samenwerking ligt de focus sterk op de groene component, omdat zij veelvuldig gebruik maken van techniek. T is for Tech streeft ernaar om in de toekomst voldoende technische en groene vakmensen beschikbaar te hebben voor in het bedrijfsleven.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties