Taakstraf geëist tegen bestuurder zitmaaier na dodelijk ongeluk

Tegen de bestuurder van een zitmaaier die in 2018 een dodelijk ongeluk veroorzaakte, is donderdag een taakstraf van 180 uur geëist. Volgens de officier van justitie is de chauffeur tekortgeschoten in zijn oplettendheid tijdens het werk op een grasveld naast een basisschool in Kampen.

De verdachte heeft volgens de officier van justitie niet alles gedaan om er zeker van te zijn dat schoolkinderen, die in de pauze op het grasveld speelden, achter de zitmaaier weg waren. En zes-jarig meisje gleed uit waarna ze door de zitmaaier werd overreden. Het kind bezweek later aan haar verwondingen.

Maatregelen

De gemeente Kampen heeft naar aanleiding van het ongeluk een aantal maatregelen genomen om herhaling te voorkomen. Ten eerste zijn extra veiligheidsmaatregelen genomen voor maaimachines, zoals het gebruik van achteruitrijcamera’s en een zwaailamp. Ten tweede zijn afspraken gemaakt met scholen over wanneer er wordt gemaaid. Scholen krijgen een dag van tevoren melding als er bij de school wordt gemaaid. Ten derde is in kaart gebracht welke opleiding medewerkers nodig hebben om met machines te mogen werken.

De rechter kan voor een strafbaar feit maximaal 240 uur taakstraf opleggen. De uitspraak in deze zaak is op 12 mei.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties