Bloem en Blad Team Citaverde College behaalt eerste plek Skills Talents

  Team Citaverde College behaalt eerste plek Skills Talents

  0

  Leerlingen van het vmbo van Citaverde College Heerlen zijn Nederlands Kampioen Bloem & Design 2017. Brandon Bour, Julie Groteclaes en Mirthe Mans haalden als Limburgs provincieteam de eerste plaats bij Bloem & Design tijdens de finale van Skills Talents. De vakwedstrijden vonden plaats van 15 tot en met 17 maart in de RAI Amsterdam.

  De leerlingen kregen als opdracht een tv-studio in te richten. Hiervoor moesten ze een planning maken plus een moodboard voor de sfeer die ze wilden neerzetten en vervolgens een plantaardig sieraad ontwerpen voor de presentator, een studio bloemwerk op een zuil, een hangend floraal object, een plantaardig framewerk en een aanbiedingsboeket voor de gasten van de show. En van alles natuurlijk een kostprijsberekening.

  Jeroen Janssen, docent van de leerlingen, is supertrots. ‘De leerlingen blijken echte talenten in hun vakgebied. Ook ben ik blij met de organisatie van en ondersteuning tijdens de Skills Talentswedstrijd van mijn collega Anna Hanssen. Samen met de leerlingen vormden we een hecht team.’

  Het Bloem & Design provincieteam van Brabant werd tweede en het Zeeuwse provincieteam derde.

  Bron en foto: Citaverde College Heerlen