Team van mbo-school Aeres Velp wint interne wedstrijd Tuinaanleg

Afgelopen weekend gingen vier teams van de groene mbo-school Aeres met elkaar de strijd aan bij de VHG/Skills-wedstrijd Tuinaanleg. De winnaars zijn Tom Thomassen en Willem Mateman van Aeres Velp. Van 4 t/m 6 november nemen zij het op tegen tien teams van andere groene mbo-scholen.

De wedstrijd is voor talenten met groene vingers. In teamverband moeten de hoveniers in opleiding een volledige tuin aanleggen. Hierbij komen diverse aspecten van het hoveniersvak aanbod. De hoveniers moeten goed zijn in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen. Ook moeten ze kennis hebben van planten, benodigde gereedschappen en machines. Belangrijke elementen hierbij zijn flexibiliteit en creativiteit. Er wordt gelet op snel en secuur werk en klantgerichtheid. Tot slot moet het hoveniersteam beschikken over genoeg energie om zwaardere werkzaamheden voor een langere tijd uit te voeren.

Winnaars interne wedstrijd tuinaanleg
Willem Mateman en Tom Thomassen winnen intern goud bij de VHG/Skills wedstrijd Tuinaanleg. Foto: Marjanne Eikelboom.

Finale bij TuinIdee

Van de tien teams plaatsen er vier zich voor de finale. Deze is tijdens de tuinbeurs TuinIdee van 17 t/m 20 februari 2022 in de Brabanthallen. De finalisten worden op hun school voorbereid met extra trainingsopdrachten. De opdrachten komen van de VHG Branchevereniging, die tevens deze wedstrijd organiseert voor Skills Heroes.

Groene school

Aeres is een groene mbo-school, gericht op dier, stedelijke leefomgeving, groen, bloem, agrarische techniek, biologisch dynamische en gangbare voedselproductie en voedselverwerking. Ze bieden mbo-vakopleidingen aan, verspreid over elf locaties in Flevoland, Friesland, Gelderland en Utrecht.

Aeres groene school tuinaanleg
Willem Mateman en Tom Thomassen zijn bezig met de winnende tuin. Foto: Marjanne Eikelboom.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties