TEEB-stad tool op 3 december geactualiseerd

  TEEB-stad wordt vernieuwd. De vorige versie van de TEEB-stad tool dateert van oktober 2015. Sinds die tijd zijn er nieuwe studies en inzichten beschikbaar gekomen. Op basis hiervan wordt op 3 december de TEEB-stad tool geactualiseerd.

  Oorspronkelijk zou de update al twee jaar geleden plaatsvinden. Vanwege de coronacrisis is de actualisatie van TEEB-stad tool echter uitgesteld tot december van dit jaar.

  Opslag koolstofdioxide

  De TEEB-stad tool is uitgebreid met een aantal nieuwe baatberekeningen. Daarnaast is de tool uitgebreid met een groot aantal nieuwe berekeningen, zoals voor het effect van groen op luchtkwaliteit, de berging van regenwater in de bodem en de opslag van koolstofdioxide door bomen. Ook zijn de monetaire kengetallen geactualiseerd tot en met het prijspeil van 2018.

  Na de actualisatie verandert de berekening van de baten in de TEEB-stad tool. Door deze nieuwe berekening beschikken gebruikers straks over een verbeterde inschatting van de baten. De nieuwe berekening wordt ook automatisch toegepast op bestaande scenario’s na de actualisatie.

  Oude scenario’s bewaren

  Al gemaakte scenario’s blijven bruikbaar in de nieuwe TEEB-stad tool. Maar na de actualisatie beschikken gebruikers niet meer over de resultaten van oude berekeningen. Het bewaren van scenario’s met de oude berekeningsresultaten kan tot het moment van de actualisatie.

  TEEB, The Economics of Ecosystems and Biodiversity, is een wereldwijd initiatief uit 2007 dat wordt gefaciliteerd door de Verenigde Naties. Het is erop gericht de waarde van ecosysteemdiensten en biodiversiteit te erkennen en vast te leggen. De TEEB Stadstool is in 2013 ontwikkeld in wordt sinds 2016 beheerd door het RIVM, als onderdeel van de Atlas Natuurlijk Kapitaal.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties