Tentoonstelling Landscape Works met Piet Oudolf

Op 26 mei opent in Schunck Glaspaleis in Heerlen de tentoonstelling ‘Landscape Works with Piet Oudolf and LOLA: In Search of Sharawadgi.’ Deze tentoonstelling over tuin- en landschapsarchitectuur laat werk zien van tuinarchitect en plantenkweker Piet Oudolf en architectenbureau LOLA Landscape Architects. De expositie is, afhankelijk van dan geldende COVID-19 maatregelen, open van 26 mei tot en met 17 oktober.

Aan de hand van uitvergrotingen van originele tekeningen, maquettes en (film)beeld laat de tentoonstelling een niet eerder vertoond perspectief zien op tuin- en landschapsarchitectuur. Overkoepelend thema is de impact van landschapsontwikkeling op de publieke ruimte, natuur en klimaatverandering. In reactie op het werk van Piet Oudolf en LOLA Landscape Architects zijn speciaal voor de tentoonstelling gemaakte nieuwe werken te zien van de kunstenaars Joseph Beuys, Kie Ellens, Anne Geene, Giuseppe Licari, Geert Mul, Darcy Neven, Vijai Patchineelam & Adrijana Gvozdenovic en Sanne Vaassen.

Tuin van Piet Oudolf. Foto: Hans van Horssen.

Biodiversiteit

‘In Search of Sharawadgi’ gaat over de bekende tuinen en projecten van Piet Oudolf en LOLA afzonderlijk, maar vooral over hun hechte samenwerking en overeenkomstige visie op landschapsontwikkeling, met als ultieme einddoel een wereldbos tegen de opwarming van de aarde. Voor de nabije toekomst staat Leisure Lane in Parkstad op het programma: een route van bijna 26 kilometer lang die de gemeenten Beekdaelen, Heerlen, Brunssum, Landgraaf, Kerkrade en Simpelveld met elkaar verbindt en waar biodiversiteit en aantrekkelijke beplanting centraal staan. Dit project van IBA Parkstad is aanleiding tot het maken van deze tentoonstelling.

Landschap van LOLA Landscape Architects,. Foto: LOLA Landscape Architects.

Bron: Schunck | Foto’s: Hans van Horssen en LOLA landscape Architects

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties