Termijn schriftelijk vastleggen arbeidscontract verlengd

Om de lage WW-premie toe te passen bij werknemers die voor onbepaalde tijd in dienst zijn, moet hun arbeidscontract schriftelijk worden vastgelegd. Het kabinet heeft besloten om werkgevers hiervoor meer tijd te geven vanwege de impact van het coronavirus.

Volgens de nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) moeten werkgevers controleren of een arbeidscontract aan de administratieve eisen voor de lage WW-premie voldoet. Voor vaste contracten betalen werkgevers meestal lage WW-premie, mits het geen oproepcontract is, het contract schriftelijk is vastgelegd en door werkgever en werknemer is ondertekend. Voor andere contracten geldt de hogere WW-premie.

1 juli 2020

Voor werknemers die op 31 december 2019 al in dienst waren, kregen werkgevers eerder al tot 1 april de tijd om dat te doen. Daar komen nu nog drie maanden bij. Werkgevers hebben dus de tijd tot 1 juli 2020.

Ook wordt de bepaling herzien die regelt dat werkgevers met terugwerkende kracht de hoge WW-premie moeten betalen als personeel meer dan 30% werkt bovenop de contracturen. De regeling zou anders nadelig kunnen uitvallen voor werkgevers die het als gevolg van de coronacrisis extra druk hebben.

Als een bedrijf op 1 januari 2020 of daarna een werknemer in dienst heeft genomen, dan moet het arbeidscontract meteen schriftelijk worden vastgelegd.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties