Thema Dutch Design Week 2020 bekend: The New Intimacy

‘The new intimacy’ is het thema van de 19e Dutch Design Week (DDW). Het festival staat daarmee dit jaar in het teken van de zoektocht naar nieuwe vormen van intimiteit. „Een nieuwe balans in een tijd waarin mensen zich, mede door Covid-19, in versneld tempo anders ten opzichte van elkaar en de wereld om ons heen zijn gaan verhouden.” DDW vindt plaats van 17 tot en met 25 oktober.

Sinds 2012 bepaalt DDW een thema voor de week. Deze thema’s zijn de basis van de jaarlijkse publiekscampagnes van het evenement, en vormen het vertrekpunt van waaruit ontwerpers, bedrijven en andere deelnemers inhoud geven aan onder meer exposities, presentaties en bijeenkomsten.

De organisatie achter DDW maakte eerder al bekend dat er, na uitgebreid overleg met de ontwerp community, belangrijke partners en relevante instanties, is besloten het festival te laten doorgaan als een fysiek en online festival, met de focus op relevante matchmaking voor de ontwerpers.

Verbreding live festival

De recente versoepelingen in de Covid-19 regelgeving maken het mogelijk om het ‘live’ onderdeel te verbreden. De organisatie hoopt zo meer professionele bezoekers te kunnen verwelkomen in de vorm van geplande bezoeken aan studio expo’s en ‘design areas’. Concreet betekent dit dat ontwerpers zich vanaf vandaag kunnen aanmelden voor deelname aan zowel het online als het fysieke onderdeel van het festival.

Er is een beperkt aantal fysieke locaties beschikbaar waar de organisatie samen met de ontwerp community invulling aan zal geven. Daarnaast organiseert DDW een uitgebreid online programma met virtuele exposities van ontwerpers wereldwijd, livestreams, video content, DDW talks, virtuele feestjes en meer.

Bron en foto: Dutch Design Week

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties