Themanummer Herdenkingsplekken gepresenteerd op Dag van de Openbare Ruimte

De redactie van Tuin en Landschap heeft samen met de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur (NVTL) een speciaal themanummer gemaakt over herdenkingsplekken. Op de Dag van de Openbare Ruimte (DvdOR) op donderdag 28 september wordt dit nummer gepresenteerd.

Voorafgaand aan de presentatie geeft landschapsarchitect Robbert de Koning een lezing over het Nationaal Monument MH17. Hij wordt bijgestaan door kunstenaar Ronald Westerhuis die het gedenkteken in het hart van het Nationaal Monument heeft ontworpen, Erwin Raar van groenbedrijf Krinkels die het monument heeft aangelegd en Jasper Haster van Boomkwekerij Ebben, die alle 298 bomen heeft geschonken.

Rouwverwerking tastbaar gemaakt

In het themanummer worden negen herdenkingsplekken besproken waarin de omgeving een rol speelt bij rouwverwerking, tastbaar gemaakt door het ruimtelijk ontwerp van de tuin- en landschapsarchitect. Behalve het Nationaal Monument MH17 komen onder meer het Ossuarium van begraafplaats Orthen in Den Bosch aan bod, het herdenkingsplein van Nationaal Militair Museum in Soesterberg, begraafplaats Rhijnhof in Leiden en natuurbegraafplaats Hillig Meer in Eext.

Tentoonstelling

Behalve een themanummer, stelt de NVTL ook een tentoonstelling samen van de herdenkingsplekken. Die is op de DvdOR te zien op het zogenoemde ‘Plein’ waar de NVTL zich samen met andere organisaties en bedrijven presenteert. De lezing van Robbert de Koning begint om 14.00 uur, om 14.45 uur presenteert de voorzitter van de NVTL Ben Kuipers het themanummer van Tuin en Landschap. Aansluitend is er een borrel op het Plein.

 

 

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tineke Ras
Tineke Ras
5 jaren geleden

Ik heb als burger een Park nml Het Luierpark een park met een lach en een traan.
Dit park is ontstaan in samenwerking met Provincie Flevoland nw. Natuur. De Davidia involcrata, totaal 72, zijn daar geplant door Tonsel Boomkwekerijen Dronten.
Mijn website is http://www.hetluierpark.nl