Themaweek NPO Doc: Stadsboeren en buitenlui

Het digitale kanaal NPO Doc, voorheen Holland Doc 24, zendt deze week diverse documentaires uit over stadsboeren en buitenlui.

‘Zo tuinieren de gedetineerden van een Italiaanse vrouwengevangenis in de documentaire Garden of Wonders om contact te houden met het ‘echte leven’. Made in Detroit laat zien dat de deels verlaten en overwoekerde Amerikaanse stad Detroit nieuwe mogelijkheden biedt. Meer en meer beginnen arme bewoners de vrijgekomen grond te gebruiken voor een deel van hun voedselvoorziening.

Eeuwige Moes is een documentaire waarin oude groentesoorten en biodiversiteit een belangrijke rol spelen. In Gemengde Sla – Impressie van een stadsoase staat de Rotterdamse wijk Het Oude Westen centraal waarin onder meer een botanische tuin is aangelegd.

Maartens Moestuin
Het digitale kanaal sluit met de themaweek aan bij het nieuwe VPRO-programma ‘Maartens Moestuin’, dat vanaf vanavond 7 april op Nederland 2 wordt uitgezonden. Hierin wordt auteur Maarten ’t Hart als gepassioneerd moestuinierder in beeld gebracht.