Tijdelijk geen bedrijfsbezoeken Groenkeur door coronavirus

Er zullen voorlopig geen bedrijfsbezoeken worden afgelegd voor audits bij Groenkeur-deelnemers. Wel zullen alternatieven worden toegepast, zoals beoordelingen op afstand via Skype, of documentenbeoordelingen op het kantoor van de certificatie-instelling.

De Raad voor Accreditatie heeft richtlijnen opgesteld voor het uitvoeren van audits tijdens onvoorziene omstandigheden. Hier valt de huidige coronacrisis onder. De certificatie-instellingen baseren hun werkwijze op deze richtlijnen. Stichting Groenkeur sluit aan op de richtlijnen van de Raad voor Accreditatie.

Geen nieuwe bedrijven

Dit houdt in dat nieuwe bedrijven voorlopig niet kunnen worden gecertificeerd, omdat hiervoor bedrijfsbezoeken noodzakelijk zijn. Dit geldt ook voor huidige Groenkeurbedrijven die een aanvullend certificaat willen.

Voor de periodieke beoordelingen geldt dat de bedrijfsbezoeken binnen zes maanden na de beoordeling op afstand moeten worden uitgevoerd. Dit geldt ook in het geval van hercertificatie. Voor vragen kunnen deelnemers het beste contact opnemen met hun eigen certificatie-instelling.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties