Tiny Forests: is er dan niemand die daar vraagtekens bij zet?

Tiny Forests hebben een hoog aaibaarheidsgehalte; ze brengen natuur in de stad, bevorderen biodiversiteit en leren kinderen over flora en fauna. Toch heeft Tinka Chabot, Duurzaamste hovenier van 2019, stevige kritiek op de kleine bosjes. Al minstens een half jaar laat zij in verschillende media (Trouw, regionale dagbladen, social media) geen spaan heel van het concept.

Volgens Chabot klopt er weinig van de manier waarop de bosjes geplant worden en de manier van bodembewerking. Daarbij is de prijs die bedrijven, hoveniers en gemeenten hiervoor moeten betalen veel te hoog. Bovendien zet ze op zijn zachtst gezegd haar vraagtekens bij de manier waarop het idee van Japan, via India ’zomaar’ in Nederland is geland en ’kritiekloos’ wordt toegepast.

Chief Tree Planting Officer

Tiny Forest-goeroe Daan Bleichrodt van IVN Natuureducatie is (uiteraard) juist heel positief. Hij is als Chief Tree Planting Officer bij IVN Natuureducatie verantwoordelijk voor het project. Hij is juist trots op de Tiny Forests en ziet ze als een geslaagde manier om de biodiversiteit te vergroten, mensen te verbinden en kinderen iets te leren over de natuur. En geslaagd zijn de Tiny Forests vanuit het standpunt van IVN zeker. Al vanaf de aanleg van het eerste bosje in 2015 zijn ze razend populair.

Artikel

In het artikel in TenL 4 leggen Tinka Chabot en Daan Bleichrodt hun standpunten uit. Klik hier om het te lezen (met inlog).

Dit artikel verder lezen?

Wachtwoord vergeten

Uw voordelen

  • Profiteer van onze aanbiedingen en ervaar Tuin en Landschap
  • Tweewekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke twee weken het tijdschrift Tuin en Landschap
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties