Tobroco wint BOV-Trofee

Machinebouwer Tobroco Machines uit Oisterwijk heeft de BOV-Trofee gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend door de Junior Kamer Hart van Brabant aan de ondernemer met de Beste Ondernemers Visie.

Tobroco Machines is de fabrikant van Giant (telescoop-) wielladers, verreikers, skid steer laders en aanbouwdelen. De onafhankelijke juryleden hebben de genomineerde bedrijven onder andere beoordeeld op hoe gezond het bedrijf financieel is, de groeimogelijkheden en de geplande innovatie.

Groei
Tobroco is opgericht in 1996 en in 2001 is het gestart met de productie van Giant wielladers in een oude varkensstal. Sindsdien groeit het bedrijf jaarlijks met ongeveer 20% en dit jaar zal het voor het eerst meer dan 2000 eenheden produceren. De afzet hiervan vind plaats in ruim 40 landen. Op dit moment werken er 140 personen in Oisterwijk en 70 personen in het Hongaarse Eger.

Uitbreiding
Het bedrijf neemt de komende jaren ruim 100 mensen extra in dienst, zodat er 4000 eenheden kunnen worden geproduceerd in 2020. Dit gaat gepaard met een fabrieksuitbreiding van ongeveer 15.000 vierkante meter naast de huidige fabriek in Oisterwijk.

Directeur/eigenaar Toine Brock met zijn vrouw Caroline Brock