Tuin en Landschap Toekomst groen onderwijs blijft ongewis

  Toekomst groen onderwijs blijft ongewis

  0

  Over weinig onderwerpen zijn politieke partijen zo verdeeld als over de toekomst van het groene onderwijs, blijkt uit reacties op vragen van Tuin en Landschap. Toch is de kans groot dat het groene onderwijs in de komende kabinetsperiode naar het ministerie van onderwijs verhuist.

  Sinds de opheffing van het ministerie van landbouw, en het onderbrengen van landbouw en natuur bij het ministerie van economische zaken, zijn er steeds meer stemmen opgegaan om het groene onderwijs over te hevelen naar OCW. Inmiddels lijkt een meerderheid van de partijen in de Tweede Kamer voor een dergelijke verhuizing.

  De verdeeldheid over dit onderwerp blijft echter groot, en loopt dwars door alle geledingen. Zo zijn PvdA, CDA en SGP voor de huidige constructie waarbij het groene onderwijs onder Economische Zaken valt. VVD, SP, D66 en ChristenUnie zijn voor overheveling naar OCW.

  Veel zal afhangen van de zetelverdeling na de verkiezingen. Ook hangt het samen met de vraag of er een ministerie voor Landbouw, Natuur en Voedsel komt, waar diverse partijen voor pleiten, onder andere PvdA, CDA, ChristenUnie en SGP.

  Lees het uitgebreide artikel met standpunten van de politieke partijen in Tuin en Landschap 5.