Toeleveranciers komen van alles tekort

  Toeleveranciers ervaren een tekort aan bijna alles: plastic, staal en machine­onderdelen om maar wat te noemen. „Iedereen heeft geld”, zegt Eric van der Klauw van VDH Foliekassen over zijn klanten. „Maar het gebrek aan grondstoffen is op dit moment een catastrofe.”

  Onder normale omstandigheden zijn volgens Van der Klauw de offertes een paar weken tot een paar maanden geldig. „Kwekers willen de offerte rustig bekijken en bijvoorbeeld nog eens bespreken met het thuisfront. Maar daarvoor is nu eigenlijk geen tijd. Offertes zijn nu vaak maar een week geldig en binnen die tijd is het voor een kweker vaak moeilijk om te beslissen.”

  „Het gebrek aan grondstoffen is op dit moment een catastrofe”, zegt Eric van der Klauw van VDH Foliekassen. (Foto: Sandragrafie)

  Regelmatig iets herberekenen

  „Heel de keten is ontregeld”, zegt Hugo Paans van ErfGoed. „Onzekerheid is daarbij nog een groter probleem dan tekorten”, aldus de directeur van het bedrijf in teeltvloeren en watertechniek. Re-engineering is volgens Paans aan de orde van de dag.

  Waarom bezorgen staalprijzen Van der Klauw hoofdbrekens? Wat zegt Paans over de beschikbaarheid van pvc-buizen en waterpompen?

  Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 13. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties