Trompenburg start crowdfunding voor aanleg voedselbos

  Arboretum Trompenburg in Rotterdam legt in de Overtuin een voedselbos aan. Voor de financiering is de botanische tuin een crowdfundingsactie begonnen.

  Het voedselbos zal bestaan uit een collectie planten met eetbare eigenschappen. Dit betekent dat het blad, de vruchten, de wortels of de zaden van oudsher door de mens gebruikt worden als voedsel. Het bos wordt zo aangelegd dat het uiteindelijk zichzelf onderhoudt. Voor de realisatie van het voedselbos werkt Trompenburg samen met het Rotterdams Forest Garden Network. Vier experts op het gebied van voedselbossen.

  Educatieve functie
  Met het voedselbos wil Trompenburg bezoekers leren hoe de natuur werkt en waar ons eten vandaan komt. Om het bos te realiseren zijn diverse investeringen nodig, zo moet onder meer de toegankelijkheid van de Overtuin verbeterd worden door het verbreden van de paden en het realiseren van zitjes. Uiteraard kost ook de aanplant het nodige en het opknappen van de entree.

  Trompenburg is daarom een crowdfundingsactie begonnen. In totaal is €20.000 nodig; doneren kan via www.voorjebuurt.nl. In onderstaande video licht bomendeskundige Huib Sneep de plannen van Trompenburg toe:

  (Foto: Shutterstock)

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties