De Boomkwekerij Troonrede: ’€325 miljoen extra voor investering in erfgoed’

  Troonrede: ’€325 miljoen extra voor investering in erfgoed’

  0

  Het kabinet gaat de komende regeringsperiode €325 miljoen extra investeren in erfgoed. Dat zei Koning Willem-Alexander dinsdag in de Troonrede voor Prinsjesdag. Hieronder valt in principe ook groen erfgoed.

  „De regering investeert in historisch besef en culturele diversiteit. Erfgoed en cultuur laten ons zien waar we vandaan komen, houden ons een spiegel voor in het heden en zijn zo van grote betekenis voor de toekomst van ons land,” zei de Koning.

  Arbeidsbeperking

  Ook zet het kabinet in op meer deelname aan het arbeidsproces van arbeidsgehandicapten. „Nog teveel mensen met een arbeidsbeperking staan ongewild langs de kant. De regering start een breed offensief om aan hen meer kans te geven op een volwaardige baan. Werken moet lonen, ook voor deze groep.”

  Landbouw en natuur

  Verder komt het kabinet met „gerichte maatregelen om landbouw en natuur meer met elkaar te verbinden.” Onlangs maakte minister Schouten van Landbouw al bekend om in te willen zetten op kringlooplandbouw.

  Klimaatbeleid

  De Koning stelde in de Troonrede dat we de milieuproblemen niet mogen doorschuiven naar volgende generaties. „De realiteit is dat het klimaatbeleid raakt aan onze hele manier van wonen, werken en leven. Tegelijkertijd biedt een ambitieus klimaatbeleid kansen voor de innovatiekracht van Nederland.”

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van Tuin en Landschap.

  Reageer op dit artikel

  avatar