Troostwijk veilt machines failliete groenvoorziener

Troostwijk Veilingen veilt tot 22 juli online diverse machines van Zuidema Groenvoorzieningen uit Slootdorp. Het bedrijf werd eerder dit jaar failliet verklaard.

Uit het verslag van de curator komt een beeld naar voren van een bedrijf dat zich altijd richtte op kleinere opdrachten tegen uurtarief. De laatste jaren richtte de groenvoorziener zich echter meer op grotere opdrachten voor gemeentes en waterschappen. Hoewel het bedrijf een aantal opdrachten wist te verwerven, werd het geconfronteerd met strengere eisen voor wat betreft de afronding van de werkzaamheden en de betaling van facturen.

Tussen Zuidema Groenvoorzieningen en een belangrijke opdrachtgever ontstond een verschil van inzicht over de kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden, waardoor de betalingen aan het bedrijf op zich lieten wachten of achterwege zijn gebleven. Door het faillissement zijn tien medewerkers hun baan kwijt geraakt.

Machines

De machines die nu geveild worden bestaan onder meer uit diverse soorten maaiers (gazoncirkel-, vingerbalk-, gazonkooi-, klepel-, hooi-, ruwterrein-, rups- en schijvenmaaiers), rupsgraafmachines, smalspoor tractoren, gasolietanks, stobbe- en greppelfrees, maaikorven, hydraulische struweel cirkelzaag, aanhang- en bedrijfswagens, quads, hydraulische borstelveegmachine, kunstmeststrooier, rotorkopeg zaaimachine, trilplaten- en grondverdichters, gereedschappen, accessoires, vorkheftrucks en palletwagens.

De bezichtigingsdag is op 16 juli van 10 tot 16 uur aan de Prins Bernhardweg 11 in Slootdorp.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties