TuinIdee Den Bosch stelt tuinbeleving centraal

Van 26 februari tot en met 1 maart vindt in de Brabanthallen in Den Bosch TuinIdee plaats. Het thema is dit jaar ‘Leve de tuin’ en stelt de tuinbeleving centraal.

Er zijn diverse inspiratietuinen ontworpen door tuin- en landschapsarchitecten Bram Breedveld en Ed Joosting Bunk van Studio LandLab. Uitgangspunt voor de tuinen is een hoofdrol voor groen. Alle voorbeeldtuinen zijn voorzien van een ontwerp, lijst van gebruikte planten en materialen met een budgetindicatie.

Zo is er een Speeltuin met natuurlijke elementen zoals een klimboom. Verder een Plantenproeverij, een eetbare tuin met vergeten groenten en bijzondere kruiden. In de FlowerPowertuin een collectie planten in geestverruimende kleuren en geuren. In De Lusthof vinden we diverse plantaardige verleiders.

Victory Boogie Woogie
Andere bezienswaardigeheden op TuinIdee zijn de Famous Green Gallerij met planten die een rol in de wereldgeschiedenis hebben gespeeld en het kunstwerk Victory Boogie Woogie van Mondriaan uitgevoerd in lentebloeiers.

Op zaterdag 28 februari vindt de prijsuitreiking plaats van de Tuin van het Jaar en van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg. De uitreikingen vinden plaats in de stand van de VHG.