Hortipoint Tuin Noël van Mierlo dingt mee naar prestigieuze SGD Award

  Tuin Noël van Mierlo dingt mee naar prestigieuze SGD Award

  0

  Met zijn Japanse watertuin is ontwerper Noël van Mierlo genomineerd voor de SGD 2019 Award, de prestigieuze prijs van de Britse Society of Garden Designers.

  De Japanse watertuin ontworpen door Noël van Mierlo. Foto: Caroline Piek

  De tuin van Noël van Mierlo dingt mee naar diverse prijzen. De meest prestigieuze zijn de Judges Award, de prijs voor de tuin die volgens de jury net dat beetje extra biedt en de zogenoemde Grand Award, de winnaar van de winnaars. In totaal zijn er dertig finalisten.

  People’s Choice Award
  Bovendien maakt Van Mierlo met zijn tuin kans op de People’s Choice Award 2019. De favoriet van het publiek. Iedereen kan via het invullen van zijn mailadres op zijn favoriete tuin stemmen. Dit kan nog t/m 31 oktober.

  De Japanse watertuin van Noël van Mierlo. Foto: Caroline Piek

  Op vrijdag 1 februari maakt de SGD de winnaars bekend, dit gebeurt tijdens een feestelijke uitreiking in Londen. Van Mierlo neemt het op tegen bekende ontwerpers als James Basson en Andrew Wilson, die beiden al verschillende tuinen voor de Chelsea Flower Show hebben ontworpen.

  Geraffineerde touch
  Van Mierlo omschrijft zijn ontwerp als ’een rustgevende groene watertuin die de eigentijdsheid van het westen met een geraffineerde Japanse touch combineert.’ De brug is een ware eye-catcher, hij bestaat uit 2cm dik ruw staal waarvan het oppervlak blijft corroderen en veranderen. Van Mierlo heeft deze samen met kunstenaar Xander Pronken ontworpen. ’Door de brug over te gaan laat je de bekende wereld achter en stap je de groene wereld in, met het theehuis als toevluchtsoord om te mediteren.’

  Totaaltuin Leende heeft de tuin aangelegd. Daarnaast werkte Van Mierlo samen met VDA Architecten voor het tuinpaviljoen, met Ruurd van Donkelaar voor het beplantingsplan en met Jolanda Tielens van Licht Aan maakte Van Mierlo het verlichtingsplan.

  Miranda Vrolijk
  Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

  Reageer op dit artikel

  avatar