Tuincentra behalen recordomzetten

In de eerste helft van jaar behaalden Nederlandse tuincentra recordomzetten, meldt de NOS op basis van onderzoek van Tuinbranche Nederland en marktonderzoeker GfK. Consumenten gaven van januari tot en met juni ruim €800 miljoen uit aan onder meer bloemen,  planten, tuinmeubels en bbq’s; een stijging van 29 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2019.

De juichstemming is niet bij alle tuincentra te horen. De bedrijven in de grensstreek die het veelal moeten hebben van Duitse en Belgische klanten, zagen hun omzet in het tweede kwartaal juist enorm inzakken doordat buitenlanders door de coronamaatregelen de grens niet over mochten.

Huis en tuin opfleuren

In het NOS Radio 1 Journaal komt in een reportage Tuincentrum Groenrijk in Tilburg aan bod. Het bedrijf realiseerde een omzetstijging van 25 procent en die stijgende lijn gaat nog steeds door. ‘Ook al is het inmiddels eind augustus. Mensen gaan minder of niet op vakantie, en daar profiteren wij van’, zegt eigenaar Wim van de Noort. ‘Alleen in de tweede week in maart, toen corona ons land binnenkwam, hadden we wel iets van een lichte vorm van paniek. Maar al snel daarna kwamen de mensen om hier producten te kopen om hun huis en tuin op te fleuren. Iedereen zat immers aan huis gebonden.’

Webshop explodeerde

Niet alleen de verkoop in zijn tuincentrum steeg naar grote hoogte, ook de webshop ‘explodeerde’. ‘We hadden al twee websites, in februari hebben we de derde in de lucht gebracht. Het was ongekend wat er gebeurde. Alles bij elkaar hebben we tien extra mensen aangenomen’, aldus de ondernemer in het radioprogramma. Zijn tuincentrum heeft geen gebruik hoeven te maken van de steunmaatregelen van de overheid.

Bron: NOS | Foto’s: Shutterstock

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties