Tuin en Landschap Tips Tuinen kastelen geopend op Dag van het Kasteel

Tuinen kastelen geopend op Dag van het Kasteel

0

Op 21 mei, Tweede Pinksterdag, organiseert de Nederlandse Kastelenstichting (NKS) voor de elfde keer Dag van het Kasteel. Op deze dag openen meer dan 130 kastelen en buitenplaatsen in Nederland, België en Duitsland hun poorten.

Middels activiteiten rond het jaarthema ‘Verborgen Verhalen Verteld’ wil de NKS bezoekers  kastelen en buitenplaatsen laten beleven, om zo kennis te delen en enthousiasme voor behoud van dit erfgoed te vergroten.

„Alle kastelen en buitenplaatsen herbergen een schat aan verhalen” zegt Janneke van Dijk, projectleider van Dag van het Kasteel. „Kleine of grote verhalen, verhalen uit het verleden en hedendaagse verhalen. Befaamde verhalen, maar ook een heleboel verhalen die minder bekend zijn bij het grote publiek. Met het thema ‘Verborgen Verhalen Verteld’ willen wij de bezoeker deze minder bekende kanten van het leven en werken op kastelen en buitenplaatsen laten beleven.”

Middachten

Tijdens de Dag van het Kasteel kunnen bezoekers zowel het kasteel als de tuinen van Middachten bezoeken, desgewenst met tuinrondleiding. In het ‘kleine koetshuis’ op het plankier achter de stallen wordt op een groot tv-scherm doorlopend het verhaal uit de Gouden Eeuw van de toenmalige bewoners van het kasteel, Ursula van Raesfelt en Godard van Reede, verteld. In het koetshuis staan diverse bij Middachten behorende koetsen opgesteld.

Op Tweede Pinksterdag zijn kasteel en tuinen te bezichtigen. De tuinen zijn van 10.30 tot 16.30 uur opengesteld. Om 12.00 en 15.00 uur zijn er twee tuinrondleidingen waar men alles over de geschiedenis van de tuin te weten kan komen. Het kasteel is tussen 13.00 en 16.00 uur doorlopend te bezoeken.

Bekijk het overzicht van alle deelnemende kastelen en buitenplaatsen.

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar