Tuinman en weervrouw helpen Nederland vergroenen

  Tuinman Lodewijk Hoekstra gaat, samen met weervrouw Helga van Leur, op pad om mensen te helpen bij het vergroenen van hun leefomgeving. Vanaf 14 maart is bij RTL4 te zien hoe het duo geveltuintjes, gezamenlijke binnentuinen, balkons, maar ook hele straten helpt vergroenen.

  Elke week staat één project centraal dat van A tot Z wordt gevolgd. De projecten worden door eigenaren zelf opgegeven. De bewoners moeten daarbij wel zelf helpen, samen met buren of familie, met de uitvoering van het project.

  Hoekstra en Van Leur hebben een gedeelde passie voor de leefomgeving. Waar Hoekstra door zijn jarenlange tuin- en groenervaring zijn kennis over beplanting en toepassingen kan delen, vult Van Leur aan met oplossingen die weers- of seizoensgerelateerd zijn. Ook gaat ze het gesprek aan met ontwikkelaars van duurzame of groene producten. Dit hangt altijd samen met het project waar ze die week mee bezig zijn.

  Nederland groener maken

  Hoekstra wil ons land groener maken en mensen bewust maken hoe ze, relatief simpel, hieraan zelf kunnen bijdragen. „Nederland moet groener en duurzamer en dat begint in de eigen achtertuin. Met de uitdagingen op het gebied van klimaat, gezondheid en biodiversiteit hebben we groen hard nodig en elke tuin telt. Dat het vergroenen van tuinen ook nog eens leuk is om te doen, en niet altijd veel geld hoeft te kosten, is dan mooi meegenomen.”

  Lodewijk Hoekstra, mede-oprichter van NL Greenlabel, wil zich inzetten voor een groener Nederland. (Foto: Stokvis Content)
  Urgentie en weerstand

  Van Leur zet zich al jaren in als ambassadeur van klimaat, duurzaamheid en gedrag. Door inzicht te krijgen in de urgentie, de mogelijke oplossingen en de weerstand vanuit ons brein, wordt het makkelijker stappen te nemen om onze leefomgeving te vergroenen. „Een groene omgeving helpt ons bij de uitdagingen van een veranderend klimaat. Verduurzamen begint klein en dichtbij huis. Groen Geluk zit al in een klein hoekje!”

  Helga van Leur ijvert als ambassadeur van duurzaamheid en klimaat al jaren voor een groenere wereld. (Foto: Stokvis Content)
  Lodewijks Groene Geluk

  Het programma ‘Lodewijks Groene Geluk’ is vanaf zondag 14 maart wekelijks te zien bij RTL4 (17.30 uur), met elke week een herhaling vanaf zaterdag 20 maart (10.30 uur). Kijk voor meer informatie, tips en inspiratie voor het vergroenen en verduurzamen op www.lodewijksgroenegeluk.nl.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties