Tuinvogeltelling 2014

Komend weekend vindt de Nationale Tuinvogeltelling plaats. Iedereen kan meedoen aan dit evenement via tuinvogeltelling.nl. Dit jaar is er ook een app van de Vogelbescherming.

Op 18 en 19 januari vindt de Nationale Tuinvogeltelling plaats. Dit evenement wordt voor de elfde maal door Vogelbescherming en Sovon Vogelonderzoek Nederland georganiseerd.

Het zachte winterweer zorgt ervoor dat er weinig wegtrek en sterfte is geweest van soorten die gevoelig zijn voor vorst, zoals de spreeuw. Er worden ook nog opvallend veel tjiftjaffen waargenomen in ons land.

Hoge temperaturen
Verder hebben door de combinatie van de lengende dagen en de hoge temperaturen veel tuinvogels het voorjaar al in de bol. Er is ’s morgens zang te horen van koolmees, pimpelmees, boomklever, zanglijster, spreeuw, groenling en ook minder algemene soorten als appelvink, glanskop en grote lijster.

Kijk voor meer informatie over de Nationale Vogeltelling op tuinvogeltelling.nl. Vogelbescherming heeft ook een mooie, informatieve tuinvogelsapp gemaakt met de meest voorkomende vogelsoorten in beeld én geluid.