Twee op de drie kentekens mobiele werktuigen nog niet bij verzekeraar gemeld

  Twee op de drie kentekens van mobiele werktuigen zijn nog niet bekend bij de verzekeraar. Dit blijkt uit cijfers van de RDW. Het verbond van Verzekeraars en de RDW roepen eigenaren van trekkers en zelfrijdende werkmaterieel (MMBS) op om snel hun kenteken door te geven aan de verzekeraar.

  Vanaf 1 januari 2022 mogen trekkers, motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS’en) en hun getrokken materieel alleen nog de weg op als ze RDW geregistreerd zijn. Wanneer eigenaren het kenteken niet óf na 1 januari 2022 doorgeven, lopen ze het risico op waarschuwingsbrieven van de RDW en boetes van €400 van justitie.

  „Het levert in ieder geval veel administratief gedoe op dat eenvoudig te voorkomen is”, zegt Rob van Dokkumburg, conversiemanager van de RDW. „Je moet het kenteken toch een keer doorgeven, dus kun je dat maar beter meteen doen. Hoewel de RDW en de verzekeraar deze laatste stap wel melden, vermoeden we dat de eigenaar het vergeet zodra hij het kentekenbewijs in de bus heeft.”

  RDW kenteken

  Kenteken doorgeven

  Van de ongeveer 450.000 (land)bouwvoertuigen die tot nu geregistreerd zijn, zijn er 290.000 verplicht om een verzekering te hebben. Op dit moment zijn slechts 85.000 (land)bouwvoertuigen bekend bij de verzekeraar én geregistreerd in het verzekeringsregister van de RDW. Wanneer een eigenaar een kenteken heeft ontvangen, moet hij deze zelf doorgeven aan zijn verzekeraar. De verzekeraar zet deze dan in het verzekeringsregister van de RDW.

  Registreren kan tot en met 31 december online. De kosten bedragen €18 per registratie. Vanaf 1 januari 2022 is registratie nog wel mogelijk, maar is daarvoor een keuring op een van de keuringsstations van de RDW nodig. De kosten daarvan zijn minimaal €140.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties