Tweede Kamer stemt tegen opnemen natuurinclusief bouwen in Bouwbesluit

  De Tweede Kamer heeft twee moties, om natuurinclusief bouwen en natuurinclusief renoveren op te nemen in het Bouwbesluit, dinsdag verworpen. Andere moties die het kabinet oproepen om de omgeving te vergroenen zijn wel aangenomen.

  Tijdens een debat op 27 september, naar aanleiding van de Initiatiefnota Groen in de Stad, werden diverse moties ingediend die oproepen tot meer vergroening in de stedelijke omgeving. Meest vergaand waren twee moties, ingediend door de Partij voor de Dieren, die het kabinet oproepen om natuurinclusief bouwen en natuurinclusief renoveren op te nemen in het Bouwbesluit. Aangezien slechts 43 Kamerleden voorstemden, werden beide moties verworpen.

  Wel aangenomen

  Een minder vergaande motie van VVD, D66, CDA, GroenLinks, PvdA en ChristenUnie, om te onderzoeken op welke wijze natuur en biodiversiteit geïncorporeerd kunnen worden in de bouw en renovatie van woningen, werd wel aangenomen met 128 stemmen voor. Alleen PVV en Forum voor Democratie stemden tegen.

  Ook aangenomen met 128 stemmen voor is een motie van GroenLinks en CDA om onderzoek te doen naar een norm omtrent groen rondom steden in verhouding tot de verstedelijkingsopgave. Ook moet het Rijk in gesprekken met provincies en gemeenten over verstedelijking groen meenemen.

  Lees meer over dit onderwerp op PlatformGroen. Voor abonnees van Tuin en Landschap is toegang tot het eind van het jaar gratis.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties