Tweede Kamer wil meer groen in de steden

De Tweede Kamer wil dat de regering komt met voorstellen voor slimme oplossingen om meer groen in steden en dorpen aan te leggen. Dat staat in een motie die onlangs is aangenomen.

In de motie staat dat groen zorgt voor zuurstof, verkoeling, waterbuffering, stimulering van biodiversiteit en welzijn van mensen. De motie was ingediend door VVD, ChristenUnie, D66 en GroenLinks. Alle partijen in de Tweede Kamer, behalve PVV en Forum voor Democratie, stemden voor de motie.

Natuurinclusieve steden

Een tweede aangenomen motie, van CDA, D66 en ChristenUnie,  richt zich op voorstellen voor natuurinclusieve steden ten behoeve van biodiversiteit. Hierbij moet meer aandacht komen voor de wijze van bouwen, mogelijkheden voor natuur in bestaande wijken en de aanleg van groen. Deze motie werd ondersteund door alle partijen, behalve VVD.

Volgens VVD-lid Arne Weverling, die het initiatief nam voor de eerste motie, was bij de motie van het CDA niet duidelijk wat wordt verstaan onder ‘natuurinclusief’ en wat dit betekent voor de nieuwbouw van woningen. Ook wordt het voorstel gekoppeld aan de nog uit te brengen Nationale Omgevingsvisie (NOVI). Dat gaat de VVD te ver.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties