Uitstel belastingaangifte ondernemers door storing

De Belastingdienst heeft besloten om de inlevertermijn voor de aangifte van ondernemers te verruimen tot en met dinsdag 4 november. Door een storing kunnen ondernemers niet inloggen op het beveiligde gedeelte van de website van de Belastingdienst.

Er wordt hard gewerkt aan het oplossen van de verstoring, maar er is er geen duidelijkheid over het tijdstip waarop de problemen volledig zijn verholpen.

Voor enkele ondernemers is het op dit moment wel mogelijk om aangifte te doen. Maar omdat velen op dit moment tegelijkertijd hun aangifte proberen te doen, kan de postbus verstopt raken.

Ongelukkig
De Belastingdienst vindt het vervelend en zegt dat het moment van de storing zeer ongelukkig is. „We begrijpen dat dit voor onrust bij ondernemers kan zorgen. Daarom is besloten om de inlevertermijn te verruimen tot en met dinsdag 4 november.”

Indien de problemen na het weekend nog niet zijn opgelost, zal een nieuw besluit worden genomen. De betalingen moeten wel voor 1 november binnen zijn, zo laat het ministerie van Financiën weten.

Mochten ondernemers hun betalingskenmerk niet bij de hand hebben, dan kunnen zij gebruik maken van de Zoekhulp Betalingskenmerk op de website van de Belastingdienst.