Utrecht looft Groene Kroon uit voor natuurinclusief bouwen

De provincie Utrecht zoekt voor natuurprijs Groene Kroon 2019 goede groene initiatieven die bijdragen aan de biodiversiteit in en rondom de bebouwde omgeving. De winnaar krijgt een prijs ter waarde van €6000.

De provincie wil de achteruitgang van biodiversiteit in bebouwd gebied keren. ’Natuur in en rondom de bebouwde omgeving’ is dit jaar dan ook het thema van de competitie. Met de prijs wil de provincie de uitvoering van nieuwe initiatieven stimuleren, om zo de Utrechtse natuur te beschermen.

Twee categorieën

Een onafhankelijke jury kiest in twee categorieën een winnaar: kleine initiatieven van bijvoorbeeld particulieren, buurtinitiatieven, stichtingen, onderwijsinstellingen en midden- en kleinbedrijf en grote initiatieven van bijvoorbeeld woningcorporaties, gemeenten en bouw- en aannemersbedrijven.

Beoordeling

Alle inzendingen worden beoordeeld op hun effect op het versterken van biodiversiteit in de provincie Utrecht. Ook de mate van innovatie, integraliteit en opschaalbaarheid wegen mee.

Tijdens de prijsuitreiking op 18 september 2019 kiest een onafhankelijke jury winnaars in twee categorieën: kleine initiatieven en grote initiatieven. Aanmelden van een inzending kan tot 1 juni.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties