Utrechtse Landschapswijzer met tips voor sterkere natuur gelanceerd

In samenwerking met de provincie Utrecht heeft het Platform Kleine Landschapselementen de Landschapswijzer uitgegeven. Dit handboek geeft onder meer uitleg over de planten, bloemen en bomen die in de provincie voorkomen. Verder wordt uitleg gegeven over de waarde van landschapselementen als houtwallen en bomengroepen. Tot eind dit jaar heeft de provincie €750.000 beschikbaar gesteld om te investeren in zulke elementen.

De Landschapswijzer is er om iedereen die interesse heeft in natuurherstel te helpen om hier zelf aan mee te werken. Zo geeft de Landschapswijzer inzicht in welke beplanting en elementen bij de omgeving passen. Een slootkant natuurvriendelijk inrichten kan bijvoorbeeld al een grote bijdrage leveren aan de leefomgeving van vissen. Bomengroepen kunnen beschutting en schaduw bieden aan vele soorten vogels en insecten.

Sterke natuur taak provincie

Hanke Bruins Slot is de Utrechtse gedeputeerde die verantwoordelijk is voor het natuurbeleid. Zij benadrukt dat het versterken van de natuur een taak van de provincie is. „Wij ondersteunen daarom graag inwoners die hun woonomgeving willen vergroenen,” zegt Bruins Slot. „Dit handboek van Platform Kleine Landschapselementen biedt hier concrete handvatten voor,” aldus het oud-Tweede Kamerlid.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties