VHG en Rainproof Amsterdam zetten in op regenbestendige tuin

Amsterdam Rainproof heeft samen met VHG een folder gemaakt met twaalf maatregelen voor een regenbestendige tuin. De folder is maandag in de Tuin van Jan in Amsterdam gepresenteerd.

In de folder staan voorbeelden van kleine en grotere maatregelen om regenwater in tuinen op te vangen en te benutten. Door regenwater op te vangen en te hergebruiken, door bijvoorbeeld de aanleg van een regenwatervijver, groene daken op tuinhuisjes, grindstroken, een open goot of infiltratiekratten, kan iedereen zijn tuin met kleine of grote maatregelen regenbestendig maken.

Elke druppel telt
„Of het nu gaat om een regenton aansluiten, een groen dak op het schuurtje of de aanleg van een grindpad, elke druppel die je opvangt, telt”, vertelt VHG-directeur Egbert Roozen. „Bovendien snijdt het mes aan meerdere kanten: wie tegels vervangt door groen, helpt meteen ook de biodiversiteit en de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren.”

Sponswerking stad vergroten
Wethouder Udo Kock (Water) van Amsterdam: „We willen de sponswerking van de stad vergroten. Dat doen we met het programma Amsterdam Rainproof. We helpen met het ontwikkelen van waterbergende en waterdoorlatende straten en waterpleinen zoals bij het voorplein van het Mirandabad. Maar dat is niet voldoende, het regenwater valt overal en iedereen kan een bijdrage leveren. Deze praktische folder kan elke Amsterdammer inspireren en stimuleren om tuin of dakterras zo regenbestendig mogelijk in te richten.”