VHG wil samenwerken met Entente via iVerde

Branchevereniging VHG wil via promotieorganisatie iVerde samenwerking zoeken met Entente Florale. Dat staat in een brief die VHG-directeur Egbert Roozen namens het Algemeen Bestuur van de VHG aan Entente heeft gestuurd.

Begin september nodigde Entente Florale de VHG uit om een partnerschap aan te gaan om de maatschappelijk baten van groen te promoten.

Momenteel bestaan er twee promotiekanalen op dit gebied, namelijk De Groene Stad via iVerde en De Vitale Groene Stad via Entente Florale. Roozen noemt deze situatie „buitengewoon ongelukkig” en roept op tot een spoedige bundeling van krachten.

Niet eenzijdig
Het VHG-bestuur wil echter niet eenzijdig een partnerschap aangaan met Entente en geeft er de voorkeur aan om de samenwerking binnen iVerde voort te zetten en te intensiveren met Anthos en de LTO Vakgroep Bomen & Vaste Planten.

Volgens Roozen staat de VHG wel open voor samenwerking met Entente en de aangesloten partners via iVerde. Roozen gaat het bestuur van iVerde daarom verzoeken om het initiatief te nemen tot een gezamenlijk bestuurlijk overleg met Entente Florale.