Vakbeurs Openbare Ruimte in aangepaste opzet in december

Vakbeurs Openbare Ruimte die op eind september zou plaatsvinden, verschuift naar 2 en 3 december. Ook zal de vorm van de vakbeurs in de Utrechtse Jaarbeurs worden aangepast. Stay & Go heet het nieuwe beursconcept.

„Het nieuwe concept maakt het mogelijk dat bezoekers en exposanten van de vakbeurs in de tijdelijke 1,5 meter samenleving op een veilige, maar vooral ook sfeervolle manier fysiek bij elkaar kunnen komen,” stelt de beursorganisatie. „In Stay Safe-zones met zwarte vloerbedekking kan er in extra ruim opgezette gebieden ontspannen en op veilige afstand met elkaar worden gesproken. Bovendien fungeren deze zones als ‘oversteekplaatsen’. Via groengekleurde Go Easy-gangpaden wordt via éénrichtingsverkeer een route over de beursvloer gevolgd, met inachtneming van de 1,5 meter regel.”

De nieuwe beursplattegrond met aangepaste looproutes (groen) en Stay Safe-zones (zwart).
Shifts

Bezoekers kunnen vooraf aangeven op welk tijdstip ze de beurs bezoeken. Door met meerdere shifts te werken wordt het totaal aantal toegestane bezoekers maximaal benut. Daarbij wordt door de beursorganisatie een toegangsbeleid gehanteerd, om een hoge kwaliteit van de bezoekersdoelgroep te garanderen. Er komen extra hygiënische voorzieningen, en de Jaarbeurs volgt uiteraard de richtlijnen van het RIVM ten aanzien van coronamaatregelen.

Laagdrempelig

Exposanten nemen deel volgens een flexibel en laagdrempelig principe waarmee ExpoProof zestien jaar geleden een leidende marktpositie wist te veroveren. In de voorbereiding beperken exposanten daarmee tijd, kosten en de noodzaak van eventuele bestellingen tot een minimum.

„Met name in deze onzekere tijden is dat een groot voordeel. Mocht de beurs alsnog niet plaats kunnen vinden vanwege op dat moment geldende regels, dan betalen exposanten alleen een kleine reserveringsbijdrage en geen annuleringskosten. Daardoor reserveren ze nagenoeg volgens een no cure no pay methode.”

Andere vakbeurzen

Met het Stay & Go-concept kunnen ExpoProof en Jaarbeurs Utrecht de grootste vakbeurs voor ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte toch dit jaar laten plaatsvinden. Zolang de tijdelijke 1,5 meter samenleving erom vraagt, gebruikt de beursorganisator het concept tevens voor alle andere ExpoProof-vakbeurzen.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties