Vakbeurs Sportaccommodaties in de startblokken

Donderdag vindt in Expo Houten de Vakbeurs Sportaccommodaties plaats. De beursorganisatie laat weten de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten te houden. Maar verder staat niets een goede beurs in de weg.

Beursorganisator ExpoProof stelt dat de richtlijnen van het RIVM worden gevolgd. Zo staan in alle stands hygiënische handgels. Verder gelden de bekende maatregelen als regelmatig handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken. „Het RIVM geeft aan dat handen schudden nog steeds kan, met beleid van de algemene hygiënemaatregelen zoals ze hierboven vermeld staan. Maar u kunt elkaar natuurlijk ook op andere manieren begroeten,” aldus de beursorganisatie.

Stichting Groenkeur

De beurs kent zoals gewoonlijk diverse groene elementen. Zo is Stichting Groenkeur aanwezig en staan er maar liefst dertien Groenkeurdeelnemers op de beursvloer. Naast hun specialisme groenvoorziening zijn ze ook actief in het aanleggen en beheren van sportvelden. Met de Groenspiratietour kunt u een aantal van hen bezoeken. (standnr. 2.4.28)

Groenkeur-ondernemer Goof Rijndorp van Bras Fijnaart, mede-ondertekenaar van de Green Deal Sportvelden, vertelt tijdens zijn lezing over pesticidevrij onderhoud. ‘Monitoren, leren, aanpassen’, is zijn credo. „Iedere sport vraagt weer om een andere aanpak; maatwerk dus.” Aanmelden kan hier.

ACO

Ook een bekende in de groensector is ACO. Op de beurs in Houten introduceert ACO een nieuwe witte RVS-afdekking. Deze afdekkingen worden gebruikt voor afwateringsgoten rond atletiekbanen. In de praktijk bleek dat kunststof afdekkingen vaak stuk worden gereden wanneer maaimachines of heftrucks erover heen rijden.

De nieuwe RVS-afdekkingen zijn stevig genoeg voor professionele maaimachines. De afdekkingen hoeven dus niet meer weggehaald te worden en blijven intact. Overigens hoeft niet de hele baan van nieuwe afdekkingen te worden voorzien, maar kan worden volstaan met de toegangswegen voor het middenterrrein van atletiekbanen. (standnr. 2.1.05)

Registreren

De Vakbeurs Sportaccommodaties vindt donderdag 5 maart plaats van 9.30 tot 17.00 uur in Expo Houten, Meidoornkade 24. Registreren voor gratis toegangstickets voor de beurs kan via de website van ExpoProof.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties