Van der Tol en Nationale Bomenbank bundelen krachten in Noord-Holland

Grootstedelijk hovenier Van der Tol in Amsterdam en boomspecialist Nationale Bomenbank uit Bleskensgraaf gaan de krachten bundelen in Noord-Holland. Ze openen nog deze maand een gezamenlijke vestiging in Amsterdam van waaruit zij boomverzorgingsactiviteiten aanbieden.

Het bedrijf gaat Nationale Bomenbank Noord-Holland heten en wordt een direct dochterbedrijf van Van der Tol en de Nationale Bomenbank samen. Beide partijen bezitten 50% van de aandelen.

De nieuwe Amsterdamse vestiging start met een bezetting van ongeveer tien boomdeskundigen en alle benodigde materieel en materialen. „Dat aantal kan, wanneer het nodig is, uiteraard nog groeien”, zegt Pieter-Jan de Winter, directeur van de NBB Groep.

Bredere markt
„We gaan elkaars sterkte benutten”, zegt algemeen directeur Rob Franken van de Van der Tol Groep. „Daardoor kunnen we hopelijk ook een bredere markt aanboren. Wij werken bijvoorbeeld veel voor woningcorporaties, zorginstellingen en begraafplaatseigenaren, terwijl de Nationale Bomenbank weer meer ervaring met gemeenten en provincies heeft.”

Van der Tol biedt al langer boomverzorging aan, maar voor zeer gespecialiseerd werk werden externe boomverzorgingsbedrijven ingehuurd. De Nationale Bomenbank beschikt over alle specialistische kennis, kunde en materialen op boomverzorgingsgebied, maar miste nog een belangrijke positie en een vestiging in Amsterdam of omgeving.