Van Helvoirt Groenprojecten lanceert iBoom app

Van Helvoirt Groenprojecten heeft samen met iHandhaving de nieuwe iBoom app ontwikkeld. Hiermee kan zonder volledige taxatie toch een eerste inschatting van de waarde van de boom en of de schade worden verkregen.

Aan bomen ontstaan regelmatig schades, bijvoorbeeld tijdens bouwwerkzaamheden of door een aanrijding. Ook kan bij de voorbereiding van bouwprojecten een inschatting van de monetaire waarde van een boom gewenst zijn.

Met de iBoom app kunnen op eenvoudige wijze gegevens van de boom, de omgeving en eventuele schades, op een kaart met GPS-locatie en foto’s, worden geregistreerd.

Deze gegevens worden vervolgens automatisch naar een geregistreerd boomtaxateur doorgestuurd. Deze geeft binnen 48 uur, op basis van de gegevens, een samengevatte indicatie van de waarde van de boom en de eventuele schade af.

Vervolgstappen
Met de boomwaarde en schade-indicatie kan de eigenaar of beheerder van de boom beter beslissen of en hoe verder te handelen. Twijfel omtrent vervolgstappen wordt daarmee tegen een fractie van de volledige taxatiekosten weggenomen. Het mislopen van schadebedragen kan op die manier worden voorkomen.

Kijk voor meer informatie op www.iboomapp.nl