Vasteplantenkenner Wim Willemsen overleden

Op 15 oktober is vasteplantenkenner Wim Willemsen overleden. Hij was oprichter van vasteplantenkwekerij Spitsbergen-Willemsen in Veenendaal en organiseerde vele tuinreizen met de Tuinreisclub.

Wim Willemsen was gepassioneerd van vaste planten en uit die liefhebberij ontstond kwekerij Spitsbergen-Willemsen. De kwekerij is gespecialiseerd in Hemerocallis en Hosta, maar heeft ook vele andere bijzondere vaste planten.

Op de kwekerij, die door Peter Willemsen wordt gerund, staat ook de Nederlandse Planten Collectie Hemerocallis van Wim Willemsen.

Lezingen
De laatste jaren besteedde Wim Willemsen veel tijd aan het geven van lezingen over vaste planten en hun toepassingsmogelijkheden. Ook organiseerde hij tuinreizen in binnen- en buitenland. Wat begon met het organiseren van een dagtocht voor bezoekers van Kwekerij Spitsbergen, groeide uiteindelijk uit tot de Tuinreisclub.

Na een lange periode van ziekte, waarbij hij tot het eind actief bleef met het geven van lezingen en het organiseren van tuinreizen, is hij op 15 oktober toch nog onverwacht overleden.

Bron: De Boomkwekerij