Veel aandacht voor groen en klimaat op TEDxZwolle

Woensdag vond in Zwolle een TEDx-evenement plaats. Er waren diverse presentaties die ingingen op de relatie tussen groen en klimaatverandering.

TED staat voor ‘Technology, Entertainment, Design’ en is opgericht met het doel om goede ideeën te verspreiden onder een groot publiek. Sinds enkele jaren worden er ook onafhankelijke, lokale evenementen georganiseerd onder de naam TEDx.

In Zwolle stond klimaat en de stad centraal. Zo was er een presentatie van David Saddington die zich al vanaf zijn dertiende bezighoudt met klimaatverandering en zijn eigen organisatie Roots heeft opgezet om ecologisch tuinieren te bevorderen.

Groene Stad
Namens de VHG, een van de sponsors van de dag, was er een presentatie van landschapsarchitect Niek Roozen over het Groene Stad-principe. Met name zijn werk bij de aanleg van groene steden in China kwam voor het voetlicht.

Tussen de presentaties door konden bezoekers hun licht opsteken over stadslandbouw en groene daken bij de stand van Stichting 4PK die zich bezighoudt met het realiseren van nutstuinen en stadslandbouw. De stichting werkt hierbij veel met arbeidsparticipatie.

Niek Roozen gaf een presentatie rond De Groene Stad op TEDxZwolle. (Foto: Ralph Mens)

Veel aandacht voor stadslandbouw tijdens TEDxZwolle. (Foto: Ralph Mens)