‘Veel vakmensen werken door in de vakantieperiode’

Bijna 40% van de Nederlanders gebruikt het vakantiegeld dit jaar voor een verbouwing, de tuin of het interieur. Niet verwonderlijk dus dat veel vakmensen doorwerken deze vakantieperiode. Met name zzp’ers zeggen door te werken tijdens de bouwvakvakantie.

Uit onderzoek door Werkspot blijkt dat bijna 80% van de zzp’ers doorwerkt in de vakantie. De voornaamste reden is de hoge werkdruk. De helft van de ondervraagden verwacht dat het aantal klussen toeneemt, nu consumenten meer thuis zijn.

Onzeker

Uit eerder onderzoek bleek al dat bijna 40% van de Nederlandse huiseigenaren het vakantiegeld gebruiken voor klussen in en om het huis. Ook op Werkspot is een duidelijke toename te zien van het aantal klussen rond de woning.

Ronald Egas, CEO van klussensite Werkspot: „Na een kortstondige dip in de weken nadat COVID-19 werd geconstateerd, is het aantal klussen op Werkspot inmiddels gestegen met meer dan 30% boven het aantal in de zomer van 2019.” Egas verwacht dat veel vakmensen deze zomer doorwerken, omdat het vooruitzicht op opdrachten in de periode erna onzeker is.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties