De Boomkwekerij Nieuws Veel vragen over nieuwe spelregels rondom Floriday

  Veel vragen over nieuwe spelregels rondom Floriday

  0

  Kwekers hebben vragen over de digitale versnelling die Royal FloraHolland heeft ingezet. Eind 2020 moeten alle orders via Floriday lopen. Aanvoerders plaatsen vraagtekens bij de haalbaarheid en de snelheid.

  Om aan de nieuwe aangescherpte Europese wetgeving te kunnen voldoen is het vanaf eind 2020 noodzakelijk dat alle orders via Floriday gaan lopen. De nieuwe wetgeving laat niet toe dat telers orders in het systeem zetten; dit moeten kopers gaan doen. Kwekers zetten vraagtekens bij deze nieuwe werkwijze.

  Op dit moment schat de veiling dat 30% van de orders digitaal verloopt. Van die 30% gaan niet alle orders op de manier, waarop het straks verplicht wordt. Nu worden er door kopers digitale orders geplaatst via een rechtstreekse VMP-koppeling of via een Florecom bericht. Dit kan straks niet meer. Een koper moet een bestelling plaatsen in Floriday.
  Kwekers hebben begrip voor de strategie om naar 100% digitaal te gaan. Sommige kwekers vragen zich wel af of dit plan eind volgend jaar al haalbaar is en hebben de vrees dat kopers andere wegen gaan bewandelen als het te ingewikkeld wordt.

  Royal FloraHolland praat aanvoerders deze maand bij op de regiobijeenkomsten en presenteert daar een stappenplan aan kwekers.

  Lees hier het artikel – uit het laatste nummer van De Bloemisterij – in het digitale magazine van De Boomkwekerij

  Cindy van der Zwet
  Is redacteur Markt & Trends bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Zij schrijft onder meer over de afzet, marketing en digitalisering.

  Reageer op dit artikel

  avatar