Velpse studenten richten zelf schoolplein in

Het schoolplein van Aeres VMBO Velp gaat op de schop. Het nieuwe groene leer- en beweegplein wordt grotendeels door studenten aangelegd.

Schoolpleinontwerp Velp

Samen met hun docenten hebben MBO-studenten van Aeres Velp het ontwerp gemaakt voor het plein bij het VMBO. Dit ontwerp is getekend door vakdocent Rick Jansen. Met een subsidie van provincie Gelderland en een bijdrage van de gemeente Rheden zal het schoolplein worden aangelegd door de studenten zelf.

„Voor ons onderwijs is het geweldig dat de realisatie van het plein tot stand kan komen door de inzet van onze eigen studenten. We verwachten op korte termijn al te kunnen starten met de eerste fase van het project’’, aldus Jules van Meeteren, docent lichamelijke opvoeding en kartrekker van het project.

Bewegen én leren
Het vernieuwde schoolplein daagt leerlingen uit in beweging te komen. Zo komt er een touwbrug boven de vijver te hangen en kan de pergola volgehangen worden met touwen en ladders. Daarnaast komt er een buitenlokaal dat ook als voetbalveld kan worden gebruikt. Verder worden er moestuinen aangelegd en er komt een groot assortiment aan planten.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties