Hortipoint Verheij bereikt trede 3 Veiligheidsladder

  Verheij bereikt trede 3 Veiligheidsladder

  0

  Verheij Integrale groenzorg is als één van de eerste bedrijven in de Nederlandse groenvoorziening gecertificeerd voor de Veiligheidsladder op trede 3. De Veiligheidsladder is een beoordelingsmethode om het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen in bedrijven te meten.

  Het behalen van trede 3 op de Veiligheidsladder geeft aan dat veiligheid bij Verheij in en rondom het werk belangrijk wordt gevonden. Niet alleen bij opdrachtgevers waarbij dit vereist is, maar bij elke collega en voor elke opdrachtgever in de dagelijkse praktijk.

  Veiligheid voor Elkaar

  Al sinds eind 2016 is Verheij bezig met het versterken van de veiligheidscultuur. Daarnaast zijn allerlei maatregelen genomen om veiliger te werken. Vanaf de zomer van 2017 heeft Verheij de interne campagne Veiligheid voor Elkaar gelanceerd. In het kader hiervan zijn allerlei instructiematerialen ontwikkeld, gingen medewerkers tijdens trainingen en meewerkdagen met elkaar in gesprek en werden er allerlei verbetervoorstellen door medewerkers ingediend. Ook worden medewerkers via extra instructies, toolboxen en nieuwsbrieven structureel geïnformeerd over het veiligheidsbeleid en de veiligheidsambitie van Verheij.

  Veilig thuis komen
  „Veilig werken doen we met elkaar en voor elkaar”, benadrukt Dick Verheij, algemeen directeur van Verheij Integrale groenzorg. „We doen er alles aan om elke dag veilig te werken en veilig thuis te komen. Voor onszelf en onze omgeving, maar zeker ook voor onze vrienden en familie.”

  Veiligheidsladder trede 3 is voor Verheij een aanmoediging om door te gaan op ingeslagen werk, richting een vooruitstrevend bedrijf op het gebied van veiligheid. Binnen Verheij houden teams van medewerkers uit alle lagen van de organisatie zich structureel bezig met veiligheid, kwaliteit en milieu. En zij gaan hier ook mee door.

  Partners

  „Er valt nog veel te winnen”, aldus Verheij. „Bijvoorbeeld bij de samenwerking met partners in de keten. Ook hen betrekken wij graag in onze veiligheidsambitie. Daarnaast streven wij ernaar dat veiligheid steeds meer vanzelfsprekend voor ons wordt. Van het eerste klantcontact tot calculatie, van voorbereiding tot uitvoering. Daar blijven we met zijn allen hard aan werken.”

  Reageer op dit artikel

  avatar