‘Verstandig dat Nederland voor zachte lockdown koos’

Tijdens de lockdown van de afgelopen weken konden hoveniersbedrijven redelijk normaal doorwerken. Zo ook Eshuis Hoveniers uit Almelo. Directeur Jacco Wisman vindt het ‘heel verstandig’ dat Nederland heeft gekozen voor een zachte lockdown.

Dinsdagavond om 19 uur maakt het kabinet bekend of en welke maatregelen worden versoepeld. Voor hoveniersbedrijven zullen de aankondigingen weinig directe gevolgen hebben. Zo werkt Eshuis Hoveniers al sinds 16 maart volgens vast protocol: „Standaard 1,5 m afstand en wij dragen dichte werkhandschoenen om besmettingsgevaar zo minimaal mogelijk te houden.”

Alleen telefonisch contact

Andere maatregelen zijn contacten met klanten zoveel mogelijk telefonisch. „Bij kwetsbare doelgroepen, die over het algemeen binnen zitten, hebben wij alleen telefonisch contact en geen enkel persoonlijk contact.”

Wisman: „Standaard 1,5 m afstand en wij dragen dichte werkhandschoenen om besmettingsgevaar zo minimaal mogelijk te houden.” (Foto: Dick van Doorn)

Wisman denkt dat Nederland er na de coronacrisis sneller bovenop is dan andere Europese economieën. „Ik vrees dat in landen waar een harde lockdown is, het maanden kan duren voor ze weer terug zijn op het niveau van voor deze crisis.”

Lees het hele artikel in Tuin en Landschap 8 of in ons digitale magazine (met inlog).

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties