Tuin en Landschap Vertegenwoordigers sectorkamer SBB benoemd

Vertegenwoordigers sectorkamer SBB benoemd

0

Wim van Ginkel van Koninklijke Ginkel Groep neemt namens het bedrijfsleven zitting in een van de sectorkamers van Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

De wettelijke taken van de kenniscentra in Nederland worden ondergebracht in één samenwerkingsorganisatie: stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Binnen de sectorkamers van SBB maken vertegenwoordigers uit het beroepsonderwijs en bedrijfsleven op landelijk en sectoraal niveau afspraken over de uitvoering van de wettelijke taken.

Ook kunnen er afspraken gemaakt worden over andere onderwerpen die te maken hebben met aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt.

Voedsel, groen en hospitality
Van Ginkel is benoemd in de sectorkamer voedsel, groen en hospitality. Andere vertegenwoordigers voor het bedrijfsleven zijn afkomstig uit de vakbonden. Voor het onderwijs nemen vertegenwoordigers van diverse kennisinstellingen zitting in de sectorkamer.

In totaal zijn er twaalf zetels te verdelen, zes voor het bedrijfsleven en zes voor het onderwijs. Voor een goede overdracht van kenniscentra naar SBB trekken het SBB-bureau en de sectorkamers de komende maanden gezamenlijk op met de kenniscentra. Vanaf 1 augustus 2015 is SBB officieel bevoegd tot het uitvoeren van de wettelijke taken.