VHG draagt Arne Weverling voor als ‘groene held’

Aan leden van VNO-NCW is gevraagd om een Kamerlid voor te dragen dat zich het afgelopen jaar buitengewoon voor hun bedrijfstak heeft ingezet. Branchevereniging VHG draagt VVD-kamerlid Arne Weverling voor.

VHG-directeur Egbert Roozen: „Ik draag Arne Weverling voor als held. Arne heeft in de vorm van moties op verschillende manieren aandacht gevraagd voor de waarde van groen in de stad. Ik heb hem in 2019 op verschillende plaatsen in het land zien optreden waar hij met passie over dit thema sprak. Als groene sector waarderen we het bijzonder dat hij de maatschappelijke baten van groen voor een beter leefklimaat, biodiversiteit en gezondheid van mensen zo op de kaart zet. Wij geven hier in de praktijk verder vervolg aan.”

Bekijk hier alle voorgedragen Kamerleden.

Verwachting

De brancheverenigingen mochten ook aangeven van welke Kamerleden ze komend jaar veel verwachten. Hierop reageerde VHG-directeur Roozen als volgt: „Als ik kijk naar hoe stikstof en CO2 onze samenleving in brede zin raken, dan moeten volgens mij alle 150 Kamerleden aan de bak. Ik heb hoge verwachtingen van hen.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties