VHG en Prinsentuin College openen tweede Groene Hotspot

Het Prinsentuin College en Branchevereniging VHG openen in Breda de tweede Groene Hotspot van Nederland. Het groene onderwijs en het bedrijfsleven werken op deze regionale ontmoetingsplek nauw samen aan de ontwikkeling van het vak en het vakonderwijs.

Een goede koppeling tussen onderwijs en bedrijfsleven is meer dan ooit noodzakelijk, gezien de krapte op de arbeidsmarkt en de onzekere toekomst van de aoc’s. Rob Neutelings, bestuursvoorzitter van ROC West-Brabant, is dan ook erg blij met de samenwerking: „Er ligt een stevige uitdaging als het gaat om het zorgen voor voldoende gekwalificeerd personeel voor de markt. Die uitdaging kunnen we alleen samen aangaan. In de Groene Hotspot is de aansluiting tussen onderwijs, bedrijfsleven én overheid op een goede manier geborgd. Bovendien sluit het concept naadloos aan op de inspanningen die we de afgelopen drie jaar plegen om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren en instroom te bevorderen. Dit is het begin van iets heel moois.”

Vlnr: Groenondernemer Wim van Ginkel (namens VHG), bestuursvoorzitter ROC West-Brabant Rob Neutelings en wethouder Paul de Beer van Breda. Op de achtergrond Bob Schalken (afdelingsmanager Prinsentuincollege) met het team docenten Groene Leefomgeving.

Opleiding Klimaatadaptieve stad

Prinsentuin College en VHG gaan flink aan de slag binnen de Groene Hotspot. Zo zal de samenwerking met de bedrijven in de regio worden uitgebreid en wordt er gewerkt aan verdere professionalisering van docenten. In samenwerking met de gemeente Breda wordt bovendien vanaf volgend schooljaar de opleiding ‘Klimaatadaptieve stad’ aangeboden.

Stad in een park

Wethouder Paul de Beer van de gemeente Breda juicht het initiatief van harte toe. Hij ziet kansen voor de Groene Hotspot om bij te dragen aan de groene ambities van Breda. Zo wil de stad meer natuurinclusief bouwen en particulieren verleiden om hun tuinen meer klimaatbestendig te maken. „Breda wil in 2030 de eerste Nederlandse ‘stad in een park’ zijn”, aldus De Beer. „Er is dus nog heel veel te realiseren binnen de groen-blauwe agenda. Daarin zie ik voor de partijen in deze Groene Hotspot een belangrijke rol weggelegd.”

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties